ons
verhaal

team

Alfa Press biedt ondernemers en zelfstandigen een totaalconcept voor drukwerk, prints en signalisatie.

Bij één aanspreekpunt binnen Alfa Press kunt u met al uw vragen en wensen terecht. We halen alles uit de kan om u met raad en daad bij te staan. Dit, gecombineerd met liefde en kennis van het vak en een up-to-date en uitgebreid machinepark, zorgt ervoor dat u een optimale samenwerking ervaart en een sublieme kwaliteit ontvangt.

Met Alfa Press hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw offline communicatie. Ervaar comfort. Voel betrokkenheid. Ontvang kwaliteit. Op het hart gedrukt. Geen loze woorden. Met ons ruime aanbod binnenshuis stellen we bij elke opdracht u, onze klant, centraal. We willen u bijstaan bij het kenbaar maken van uw merk, van uw product, van uw onderneming, van uw droom. Daarvoor staan we dag in dag uit klaar om het gepaste drukwerk te leveren. Of dat nu van het kleinste visitekaartje is tot het grootste reclamepaneel, ieder aspect van uw communicatie is even belangrijk.

Ervaar comfort

Met één aanspreekpunt voor je volledige offline communicatie: offset drukwerk, digitaal drukwerk, XL prints en sign.

Voel betrokkenheid

We geven feedback over jouw ideeën, over je aangeleverde bestanden. We gaan in dialoog, niets gebeurt zonder jouw akkoord.

Ontvang kwaliteit

Wij vinden waar jij mee bezig bent belangrijk. Een goede reden dus om piekfijn drukwerk af te leveren tegen de vooropgestelde leveringstermijn.

Ons team
Melanie

Melanie

Zaakvoerder
Klantencontact

Luc

Luc

Oprichter
Boekhouding / Facturatie

Brecht

Brecht

Calculatie
Orderbegeleiding

Sanne

Sanne

Ontwerp
Groot formaat afdeling

Henk

Henk

Drukkerij offset

Caroline

Caroline

Drukkerij afwerking

Frederik

Frederik

Drukkerij Offset

Joliene

Joliene

Drukkerij afwerking

Van 1991 tot ...
het ontstaan van alfa press

1991 ,  Ons verhaal start in 1991. In dat jaar werd Alfa Press als traditionele offsetdrukkerij opgericht door het echtpaar Luc Schotte en Magda Verstraete, toen gelokaliseerd in de Stationsdreef in Roeselare. Meerkleurendrukwerk was helemaal nog niet aan de orde. Het grotendeel van het werk bestond uit doorschrijfsets en -boeken, in één- of tweekleurendruk.

Naast de drukkerij werd sedert 1986 onder ‘Uitgeverij Publicon’ eveneens het wekelijks reclameblad ‘Welkom’ uitgegeven.

1993 ,  In 1993 werd de drukkerij overgebracht naar het nieuwe en ook huidige pand in de Zwaaikomstraat te Roeselare. De offsetactiviteiten werden ondertussen verder uitgebouwd.

2006 ,  In 2006 is ook dochter Melanie ingestapt in het Alfa Press verhaal. Met investeringen in een CTP, Heidelberg 4-kleurenpers, de eerste digitale pers en verschillende afwerkingsmachines, kon reeds een ruim assortiment aan offset drukwerk worden aangeboden.

2012 ,  De nieuwe trends volgende bracht ons naar de volgende stap: groot formaat printen. Zo werd in 2012 Vixa Print opgericht, waar alle XL activiteiten werden ondergebracht. Printen op een waaier aan materiaalsoorten, in om het even welk formaat.

2019 ,  Met kwalitatieve printers en de investering in een snij- en freestafel in 2019 kon ook hier een compleet assortiment worden aangeboden. En dus, Alfa Press als grafische partner voor het offset drukwerk en digitale drukwerk klein formaat, en Vixa Print, als grafische partner voor de groot formaat toepassingen, hebben samen alles in huis voor de ideale mix aan offline communicatiemiddelen.

2021 ,  In 2021 worden alle activiteiten van Vixa Print ondergebracht onder de bestaande Alfa Press. Op die manier biedt Alfa Press zowel offset- als digitaal drukwerk, groot formaat prints en signalisatie aan. Eén entiteit met oneindig veel mogelijkheden.

Alfa Press
+
Vixa Print
=
Alfa Press

Onze troeven

Alles onder één dak

Bij Alfa Press ervaar je het comfort van een veelzijdig grafisch bedrijf. We ontwerpen, we printen op klein en groot formaat, we drukken, we stanzen, we snijden, we frezen, we beletteren,… Alles wordt in huis geproduceerd zodat we niet afhankelijk zijn van derden. Eén aanspreekpunt voor jouw volledige offline communicatie van A tot Z, dat is waar Alfa Press voor staat.

Ontwerp in eigen huis

O JA! We denken mee met je project! Hiervoor hebben we de nodige creatieve mensen in onze prepress afdeling. Afhankelijk van wat bij de briefing werd afgesproken worden één of meerdere ontwerpen voorgesteld. Je ontvangt uw digitale proefdruk waarop je uw feedback kan geven. We gaan slechts over tot productie als je als klant 100% tevreden bent over het ontwerp.

Deskundig advies

Met ons ervaren, deskundig en behulpzaam team zoeken we altijd naar de beste oplossing voor jouw project, en dit binnen uw vooropgesteld budget. We verlenen graag advies over papiersoorten,  layout, wijze van afwerking, over de keuze tussen offset of digitaal drukken.

Maatwerk

Klein formaat of groot formaat? We hebben alle machines in huis om perfect maatwerk te leveren. Denk maar aan visitekaartjes gesneden in de vorm van je logo. Of levensgrote pancartes gesneden volgens de gewenste outlines. Of wens je gepersonaliseerde bartafeltjes met uw foto of logo?
Alfa Press krijgt het voor mekaar!

Perfecte leveringen

Met Alfa Press kun je altijd rekenen op een correcte en stipte levering volgens afspraak. Mede door ons flexibel ingesteld team en ons uitgebreid machinepark schrikken krappe deadlines ons helemaal niet af. Bij ons komt u nooit voor verrassingen te staan! Daarnaast wordt jouw levering steeds met grote zorg verpakt: per job of individuele verpakking per winkel of per set, of mooi in bulk op pallet, steeds naar jouw wens.

Persoonlijke aanpak

Bij Alfa Press ben je geen nummer in de rij. We nemen de tijd voor jou. We soigneren je. Kom je naar ons toe? Steeds welkom! Heb je liever dat wij tot bij jou komen? We leggen graag een afspraak vast. Geen moeite is ons teveel! Weet ook dat je van het begin van uw project tot het einde met dezelfde persoon contact heeft. En dit voor elk segment van je grafische communicatie.

Alles onder 1 dak

Offset

Offset, digitaal, of een combinatie van beide? Bij sommige producten zoals flyers, visitekaartjes, folders en affiches kan zowel digitaal als offset drukken een goeie keuze zijn. Offset drukken zorgt voor een topkwaliteit en is voordeliger bij hogere oplages. Ook wanneer in specifieke PMS-kleuren moet gedrukt worden, gebeurt dit in offset. Denk maar aan uw huisstijldrukwerk.

Digitaal

Heb je een kleine oplage met spoed nodig? Of wenst u gepersonaliseerd drukwerk? Dan kiezen we voor digitale druk. Bij bepaalde papiersoorten is het verschil tussen digitale druk of offset drukken zo miniem dat dit met het blote oog amper nog zichtbaar is. Afhankelijk dus van de oplage, de mogelijkheid tot personalisatie en afwerking kiezen we samen met u de beste oplossing: offset, digitaal of een combinatie van beide.

XL Print

Je ziet het groots en je wil gezien worden? Dan is XL printing de juiste oplossing. Wij vergroten uw boodschap of logo zonder kwaliteitsverlies. Met onze hybride UV- en solventprinter beschikken we over 2 uiterst betrouwbare en kwalitatieve printers om zowel rolmateriaal als vlakke materialen (panelen) te printen. We beprinten de meest uiteenlopende materialen : papier, vinyl, sandwichpanelen, displaykarton, golfkarton, honingraatkarton, PVC schuimpanelen, hout, glas, plexi, … En dit in CMYK al dan niet gecombineerd met witdruk.

Sign

Naast het printen beschikken we ook over een heel kwalitatieve snij- en freestafel. Hiermee wordt niet enkel het rolmateriaal zoals posters, vinyl en snijfolies nagesneden of in contour gesneden, maar ook alle vlakke materialen zoals karton, PVC, aluminium, plexi. Toepassingen zijn kleefletters voor beletteringen, displays, pancartes met steunvoet, gepersonaliseerde verpakkingen, en ja zelfs meubels en levensgrote pancartes.