Wij verzorgen uw volledige grafische communicatie en dit met een persoonlijke aanpak & kennis van het vak.

Bij één aanspreekpunt binnen Alfa Press kunt u met al uw vragen en wensen terecht. We halen alles uit de kan om u met raad en daad bij te staan. Dit, gecombineerd met liefde en kennis van het vak en een up-to-date en uitgebreid machinepark, zorgt ervoor dat u een optimale samenwerking ervaart en een sublieme kwaliteit ontvangt.

Met Alfa Press hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw offline communicatie. Ervaar comfort. Voel betrokkenheid. Ontvang kwaliteit. Op het hart gedrukt. Geen loze woorden. Met ons ruime aanbod binnenshuis stellen we bij elke opdracht u, onze klant, centraal. We willen u bijstaan bij het kenbaar maken van uw merk, van uw product, van uw onderneming, van uw droom. Daarvoor staan we dag in dag uit klaar om het gepaste drukwerk te leveren. Of dat nu van het kleinste visitekaartje is tot het grootste reclamepaneel, ieder aspect van uw communicatie vinden wij even belangrijk.

Van 1991 tot ... Het ontstaan van Alfa Press

1991
Alfa Press ziet het levenslicht
Ons verhaal start in 1991. In dat jaar werd Alfa Press als traditionele offsetdrukkerij opgericht door Luc Schotte en Magda Verstraete, toen gelokaliseerd in de Stationsdreef in Roeselare. Meerkleurendrukwerk was helemaal nog niet aan de orde. Het grotendeel van het werk bestond uit doorschrijfsets en -boeken, in één- of tweekleurendruk.

In 1993 werd de drukkerij overgebracht naar het nieuwe en ook huidige pand in de Zwaaikomstraat te Roeselare. De offsetactiviteiten werden ondertussen verder uitgebouwd.
2006
Dochter Melanie vervoegt de zaak
In 2006 is ook dochter Melanie ingestapt in het Alfa Press verhaal. Met investeringen in een CTP, Heidelberg 4-kleurenpers, de eerste digitale pers en verschillende afwerkingsmachines, kon reeds een ruim assortiment aan offset en vanaf nu ook digitaal drukwerk worden aangeboden.
2012
Groot formaat prints
De nieuwe trends volgende bracht ons naar de volgende stap: groot formaat printen. Zo werd in 2012 een nieuwe afdeling opgericht, waar alle XL activiteiten werden ondergebracht. Printen op een waaier aan materiaalsoorten, vaste en flexibele materialen, in om het even welke oplage, in om het even welk formaat.
2016
Familiale overname
In 2016 werden de activiteiten van Alfa Press overgenomen door Melanie. Samen met haar sterke team zorgt ze ervoor dat Alfa Press een gevestigde waarde is en blijft in Roeselare en omstreken. Een familiale KMO pur sang! De klantenportefeuille strekt zich echter uit over gans België!
2019
Nieuwe snij- en freestafel
Met kwalitatieve printers en de investering in een snij- en freestafel in 2019 kan ook in het groot formaat een compleet assortiment worden aangeboden. En zo is Alfa Press uw grafische partner bij uitstek voor offset en digitale drukwerk klein formaat, en voor de groot formaat toepassingen. We hebben alles in huis voor een complete mix aan offline communicatiemiddelen.
2023
2 nieuwe paradepaardjes
Dat Alfa Press kwaliteit hoog in het vaandel houdt bewijst de investering in een nieuwe Heidelberg digitale pers en in een nieuwe Canon UV-gel rolprinter. Korte insteltijden, hoge productiesnelheden en een sublieme kwaliteit zorgen ervoor dat het bedrijf klaar is voor de toekomst.

Waarom kiezen voor Alfa Press?

 • Drukwerk op maat

  Klein formaat of groot formaat? We hebben alle machines in huis om perfect maatwerk te leveren. Denk maar aan visitekaartjes gesneden in de vorm van je logo. Of levensgrote pancartes gesneden volgens de gewenste outlines. Of wens je gepersonaliseerde bartafeltjes met uw foto of logo?
  Alfa Press krijgt het voor mekaar!
 • Persoonlijke aanpak

  Bij Alfa Press ben je geen nummer in de rij. We nemen de tijd voor jou. We soigneren je. Kom je naar ons toe? Steeds welkom! Heb je liever dat wij tot bij jou komen? We leggen graag een afspraak vast. Geen moeite is ons teveel! Weet ook dat je van het begin van uw project tot het einde met dezelfde persoon contact heeft. En dit voor elk segment van je grafische communicatie.
 • Deskundig advies

  Met ons ervaren, deskundig en behulpzaam team zoeken we altijd naar de beste oplossing voor jouw project, en dit binnen uw vooropgesteld budget. We verlenen graag advies over papiersoorten, layout, wijze van afwerking, over de keuze tussen offset of digitaal drukken.
 • Alles onder één dak

  Bij Alfa Press ervaar je het comfort van een veelzijdig grafisch bedrijf. We ontwerpen, we printen op klein en groot formaat, we drukken, we stanzen, we snijden, we frezen, we beletteren,… Alles wordt in huis geproduceerd zodat we niet afhankelijk zijn van derden. Eén aanspreekpunt voor jouw volledige offline communicatie van A tot Z, dat is waar Alfa Press voor staat.

Alles onder één dak.

1
Ontwerp
O JA! We denken mee met je project! Hiervoor hebben we de nodige creatieve mensen in onze prepress afdeling. Afhankelijk van wat bij de briefing werd afgesproken worden één of meerdere ontwerpen voorgesteld. Je ontvangt uw digitale proefdruk waarop je uw feedback kan geven. We gaan slechts over tot productie als je als klant 100% tevreden bent over het ontwerp.
2
Offset
Offset, digitaal, of een combinatie van beide? Bij sommige producten zoals flyers, visitekaartjes, folders en affiches kan zowel digitaal als offset drukken een goeie keuze zijn. Offset drukken zorgt voor een topkwaliteit en is voordeliger bij hogere oplages. Ook wanneer in specifieke PMS-kleuren moet gedrukt worden, gebeurt dit in offset. Denk maar aan uw huisstijldrukwerk.
3
Digitaal
Heb je een kleine oplage met spoed nodig? Of wenst u gepersonaliseerd drukwerk? Dan kiezen we voor digitale druk. Bij bepaalde papiersoorten is het verschil tussen digitale druk of offset drukken zo miniem dat dit met het blote oog amper nog zichtbaar is. Afhankelijk dus van de oplage, de mogelijkheid tot personalisatie en afwerking kiezen we samen met u de beste oplossing: offset, digitaal of een combinatie van beide.
4
XL Print
Je ziet het groots en je wil gezien worden? Dan is XL printing de juiste oplossing. Wij vergroten uw boodschap of logo zonder kwaliteitsverlies. Met onze hybride UV-printer, onze UV-gel rolprinter en solvent rolprinter beschikken we over 3 uiterst betrouwbare en kwalitatieve printers om zowel rolmateriaal als vlakke materialen (panelen) te printen. We beprinten de meest uiteenlopende materialen : papier, vinyl, sandwichpanelen, displaykarton, golfkarton, honingraatkarton, PVC schuimpanelen, hout, glas, plexi, … En dit in CMYK al dan niet gecombineerd met witdruk.
5
Sign
Naast het printen beschikken we ook over een heel kwalitatieve snij- en freestafel. Hiermee wordt niet enkel het rolmateriaal zoals posters, vinyl en snijfolies nagesneden of in contour gesneden, maar ook alle vlakke materialen zoals karton, PVC, aluminium, plexi. Toepassingen zijn kleefletters voor beletteringen, displays, pancartes met steunvoet, gepersonaliseerde verpakkingen, en ja zelfs meubels en levensgrote pancartes.

Info & contact

Graag een offerte?

Vul hieronder je gegevens in.
Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op!